Hvordan bli en god grafisk designer

I alle profesjoner utvikler man seg i faget sitt og man mestrer det bedre og bedre jo mer man jobber med det. Slik er det selvfølgelig også med grafisk design. Men det er noen verktøy eller teknikker, i tillegg til å kontinuerlig jobbe med design, som gjør at man utvikler seg på en god og sunn måte. Her er mine tanker om veien mot å bli en god grafisk designer.

Visuelt språk

Når man lærer seg et nytt språk, er det begrenset hva man forstår med en gang, men etter hvert som man lærer nye ord og blir eksponert til språket, vil man til slutt snakke språket flytende. Som grafisk designer tror jeg det kan være nyttig å innse at man må lære seg et nytt språk. Det visuelle.

En øvelse for å mestre det visuelle språket er å forsøke å analysere det som andre har laget. Litt som diktanalyse. Jeg husker ikke så mye fra norsktimene, men jeg husker at man skulle spørre seg hva forfatteren mente med det de skrev og hvorfor de hadde skrevet det. Hvilken virkemidler hadde de benyttet. Hvis man ser på et verk, enten det er en reklameplakat, en nettside eller til og med et visittkort, kan man ha som innstilling at ingenting med verket er tilfeldig.

En grafisk designers sjekkliste

Da er det en sjekkliste som kan være nyttig å benytte seg av når man skal analysere verket. Det bør nemlig:

  1. Kommunisere
  2. Ha en emosjonell kobling
  3. Gi stopp-effekt
  4. Være minneverdig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *